70% kans op een beperkte winst. - bellegercom

Ga naar de inhoud

70% kans op een beperkte winst.

U koos voor 70% kans op winst. Ik denk een goede keuze van beleggen, maar de hogere winstkans komt wel met enkele voorwaarden.

Zo is de winst gemaximeerd. U weet vooraf wat de maximale winst is.
U weet echter vooraf niet wat het maximale verlies is. Als u niets aan een slechtslopende positie gaat doen, dan kan uw verlies flink oplopen. Dat is dus een risico, maar wel één waar u zelf bij bent.
Er zijn meerdere manieren om uw risico flink te beperken.

Het gaat namelijk om geschreven posities.

Als u deze keuze alleen maar heeft genmomen omdat ik deze heb aanbevolen, dan is het mogelijk verstandigt een cursus in optiebeleggen te volgen. Dat kan gratis op www.optiecursus.com of u besluit om één van de maandelijkse Basis Optiecursussen te volgen. Daarover hier meer informatie.

Stel, u heeft aandelen en u schrijft daarop gedekte Call opties. U ontvangt premie, maar u moet nu ook de aandelen leveren als de koper van de optie daarom vraagt. Zoiets kan voor u dan nooit verlies opleveren. Hooguit kan het zijn dat u zonder de geschreven Call opties mogelijk meer winst had gehad.
Loopt de aandelenkoers niet ver genoeg op, dan mag u de ontvangen optiepremie houden. Dat is dan dus extra rendement op uw portefeuille.

Uiteraard kunt u ook optiestrategieën opzetten en dus altijd met zulke strategieën beleggen. Ik heb een E-boek over Optiestrategieën geschreven. U kan er hier meer informatie over lezen.

"Wie schrijft blijft" is zo'n gevleugelde beurs uitspraak. Iedereen kent de uitspraak, slechts weinigen realiseren zich hoe zeer het de waarheid is.
De vele kleine winstjes met geschreven opties maken dat uw rendement op jaarbasis aanzienlijk kan worden.
Ik ben van mening dat een rendement op jaarbasis van 15% haalbaar moet zijn in voorzichtige geschreven opties beleggen strategieën. Er zijn beleggers die verklaren er meer mee te halen. Dat kan misschien wel, maar dat zou mij persoonlijk teveel moeite zijn.
Ik heb zoals al aangegeven een gratis optiecursus. U kunt deze hier opvragen:

 
 
Terug naar de inhoud